30 Eylül 2011 Cuma

GFI 2. Sergi – Alper Dutkin “Yerli Göçmen”



GFI’nin 2. Sergisi için gelen projeler içinden seçilen Alper Dutkin’in “Yerli Göçmen” sergisi , 7 Ekim Cuma akşamı GFI Galeri’de açılıyor.

Bizim inisiyatif alma amaçlarımızdan biri de genç fotoğrafçıların yaptıkları işleri sergileme imkanı bulması.Bu amacımıza, seçimleriyle bize destek veren Kathryn Cook, Murat Germen, Orhan Cem Çetin, Coşkun Aşar, Koray Birand, Gökşin Varan, Attila Durak, Ahmet Polat,Yücel Tunca,Nezaket Tekin ve Lisa Dicarlo’nun yardımlarıyla bu sefer de ulaşabildik.

Alper Dutkin’in “Yerli Göçmen” projesiyle ilgili cümleleri ise şöyle:
" 2004 yılında Üniversite eğitimi için İzmir’den Çanakkale’ye geldim. 2006 yılında ilk fotoğraf makinemi edindim. Fotoğraf çekmeye başladığımda, özellikle Roman mahallesi üzerine fotoğraf çalışması yapmayı planlamamıştım. 2007 yılında, Çanakkale sokaklarında dolaşırken yanlışlıkla girdiğim Fevzipaşa mahallesinde çay içmek için bir kahvehaneye davet edildim ve ilk hatıra fotoğraflarımı çektim. Daha sonra fotoğrafların çıktılarını alıp götürdüm ve çalışmam kendiliğinden başlamış oldu. Böylece ben Fevzipaşa’da olmayı, burayı fotoğraflamayı sevdiğimi anladım ve gitgide bu muhitte daha fazla vakit geçirmeye başladım. Fevzipaşa’yı , en başından beri neredeyse hiçbir yabancılık çekmeden fotoğraflıyorum. Bunda on yedi yılımı geçirdiğim Gültepe’nin İzmir’in nam salmış Roman Mahallesi Kuruçay’ın komşusu olmasının da etkisi büyük. Yerli Göçmen çalışması; benim fotoğrafa bakış açımın değişiminin hikayesi de diyebiliriz. Yerli Göçmen , geniş zamana yayılan bir çalışma olduğu için , fotoğrafla ilgili gelişen ve değişen bakış açım da çalışmama yansıdı. Örneğin İlk yıllarda fotoğraflandığının farkında olan insanları çekmekten kaçınıyordum ayrıca içinde insan olan fotoğraflara yoğunlaşmıştım. Daha sonra bunu aştım ve portreler çalışmaya, içinde insan olmayan karelerle de ilgilenmeye başladım.
Yerli Göçmen çalışmamı belli bölümlere ayırdım ve o bölümleri tamamlamaya çalışıyorum. Çalışmayı düşündüğüm tüm bölümleri tamamlasam da , bir gün Çanakkale’den ayrılsam bile, Fevzipaşa mahallesini ziyaret edip burayı fotoğraflamaya ve orada olmaya devam edeceğim. "

Sergi açılışımızda yanımızda olmanızı umuyoruz.
Not:Gelirken içeceklerinizi de yanınızda getirirseniz, hem biz hem de diğer gelenler çok daha memnun olacaktır.


GFI 2nd Exhibition - Alper Dutkin "The Native Immigrant "

The opening of the exhibition of Alper Dutkin's "The Native Immigrant" will be held at 7 October 2011 in GFI.

One of our goals to take initiative is to show young artists projects.

Kathryn Cook, Murat Germen, Orhan Cem Çetin, Coşkun Aşar, Koray Birand, Gökşin Varan, Attila Durak, Ahmet Polat,Yücel Tunca,Nezaket Tekin and Lisa Dicarlo gave support with their selections to realize our goal.

Alper Dutkin says about his project:
" I came from İzmir to Canakkale for my university education. I got my first photography machine in 2006. When i started to take photos , i didn’t planned working on the Roman District. In 2007, while wandering around Çanakkale streets, i was invited for a cup of tea in a cafe and i took my first memory photos there. Afterwards , i took those photos to owners thus my work was set off by itself. Then i realised, i liked being in Fevzipasa and taking photos here and i started to spend more and more time in this district.
I can say that Fevzipasa was familiar for me even at the first times as i grew up in a place that was close to the Roman district called Kurucay in İzmir. In a way ,The Native Immigrant Project is the story of my changing point of view to the photography. As it is a long term Project, my ever developing ideas is reflected in the photos. For example , i used to retain photos in which ,people was aware of being captured and i used to took mostly photos that contain people. Later, i transcended this and i started to work on portraits and started to be interested in the scenes without people in it.
I divided my work into parts and i’m trying to complete those parts. Even if the parts are completely finished and even if i leave Canakkale one day, i know i’d turn back to take photos of Fevzipasa district."

We cordially invited you to our opening exhibition.

P.S.:Please bring your own drink for your pleasure.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder